Trådlöst Nätverk » Företagsnätverk

ID #1003

Har behov av ett trådlöst nätverk i vår kontorsbyggnad, byggnaden består av betong och har 4 våningar. Vi behöver trådlös access på alla våningar.

Detta behöver man lösa med ett cellbaserat nät. Följande punkter behöver uppfyllas för bästa funktionalitet:

  • Det finns redan ett befintligt trådbundet ethernet nätverk som de cellbaserade accesspunkterna kan kopplas till.
  • Ifall autenisering ska ske mellan användare och en server, måste en befintlig RADIUS server finnas tillgänglig i nätverket.

Beroende på planlösning, så rekommenderar vi minst 1st accesspunkt per våning och öppen yta om 100kvm. Finns det kontor som det är betongväggar mellan, så kan det även behövas minst 1st accesspunkt i dessa korridorer som kontoren angränsar till.

Accesspunkterna bör kanalsepareras, exempelvis våning 1 ligger på kanal 1, våning 2 på kanal 6, våning 3 på kanal 13, våning 4 på kanal 1. Behövs flera accesspunkter på samma våning är det viktigt att välja en kanal som inte överlappar med den accesspunkten som redan finns på samma våning.Överlappande Wifi Kanaler

Det går bra att använda samma SSID identifiering och krypteringsinställningar på alla accesspunkter. När samma inställningar nyttjas så ser klienterna alla accesspunkter som ett enda nät. Ifall behov finns, så kan klienten då välja det nät som ger bäst signalstyrka ( roaming )

Lämplig produkt för större företagsnätverk är Ubiquiti Unifi. Vilket är en produkt som kan styras centralt ifrån ett enda webbgränssnitt oavsett hur många accesspunkter som installeras, detta förenklar installationen avsevärt.

Taggar: -

Relaterade poster:

Senast uppdaterad: 2012-04-19 21:47
Författare: Dennis
Ny version: 1.3

Digg it! Skriv ut den här frågan Skicka till en vän Visa som pdf-fil
Föreslå en översättning för Föreslå en översättning för
Rösta på den här frågan:

Resultat av röstning: 1 Från 5 (1 Röster )

helt värdelös 1 2 3 4 5 högst värdefull

Du kan inte kommentera den här frågan