ID #1010

Sitter och försöker installera min nya WAR-54GS Har lyckats att koppla upp mig mot min grannes router med hjälp av Wireless Site Survey. Då verkar allt fungera (connect Sucessfully). Men att ta sig ut på nätet sedan via min accesspoint funkar inte är det någon speciell inställning som jag missat ?

Kontrollera att följande är gjort:

1. Stäng av DHCP i WAR54GS (Då du troligtvis vill nyttja DHCP Servern i det andra nätverket)
Detta kan du göra genom menyn TCPIP Settings -> LAN Interface -> DHCP Server och sätt den till "None".

När DHCP är avstängd i WAR54GS och du får IP adress ifrån det andra nätverket, om det nätverket nyttjar ett annat subnät (exempelvis 192.168.0.x). Så kommer du inte längre komma åt WAR54GS administration med dom inställningarna.

Överväg i så fall att byta IP adress på WAR54GS så att den hamnar inom samma subnät som D-Link nätverket. Alternativet är att byta inställningarna i datorn till 192.168.1.x subnätet när du behöver komma åt administrationen för WAR54GS.

2. Kontrollera vilka IP adresser det andra nätverket nyttjar. Ligger D-Link routern i det andra nätverket också på 192.168.1.1 så kommer IP adresserna att krocka och kan slå ut båda enheterna, då behöver du byta IP adress på WAR54GS administrationsinterface. WAR54GS ligger på 192.168.1.1 som standard.

3. Dubbelkolla även signalstyrkan, ifall signalstyrkan ligger under 20-30% så kan det i vissa fall innebära problem vid årstidskiftningar. Överväg därför att använda riktantenn ifall signalstyrkan är låg. I andra fall kan det mycket väl fungera mycket bra även om signalstyrkan är låg, här är det många faktorer som spelar in.

Taggar: client mode, dhcp, nätverk, Techniclan

Relaterade poster:

Senast uppdaterad: 2012-04-19 21:46
Författare: davido.se
Ny version: 1.2

Rösta på den här frågan:

Resultat av röstning: 5 Från 5 (1 Röster )