Trådlöst Nätverk » Länkning

ID #1022

Jag vill kunna streama film med grannen som bor ca 200-300m bort. Vad behöver jag? Ge gärna förslag på billigast resp. dyraste utrustning.

För att länka 200-300m fri sikt så går det bra att använda följande utrustning.

Billigaste (Max. hastighet ca 20 Mbit fullduplex):
2st Ubiquiti Nanostation2 Loco

Dyraste (Max. hastighet ca 75 Mbit fullduplex):
2st Ubiquiti Nanostation M2

Skillnaden mellan den dyraste respektive billigaste lösningen är den maximala hastigheten som länken klarar. En Nanostation M klarar 150 Mbit länkhastighet i halv-duplex vilket innebär 75 Mbit full-duplex. Nanostation är en länklösning som är färdig att sätta upp utomhus. Allt som behöver göras är installation och konfiguration. Ström och nätverkstrafik matas genom en och samma nätverkskabel vilket innebär att inga förlustskapande koaxialkablage behövs.

Placera en enhet på var sida om länken och konfigurera enheterna som en brygga. 2-3st träd brukar inte vara några problem men träden kommer dock att dämpa signalen en del. Det absolut bästa är att montera enheterna med så fri sikt som möjligt för att få så hög kvalitet på länken som möjligt.

Taggar: Nanostation, stream, Ubiquiti

Relaterade poster:

Senast uppdaterad: 2010-06-27 12:01
Författare: davido.se
Ny version: 1.3

Rösta på den här frågan:

Resultat av röstning: 4 Från 5 (1 Röster )